Νέα

Γνωρίστε μας

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ…

 

Η ΑΜΚΕ Μικρός Νότος – Δράσεις Δημιουργίας και Πολιτισμού ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 από την Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιό, ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση (Διετές Εργαστήρι Ξένιας Καλογεροπούλου) με MA στη R.A.D.A του Λονδίνου (Text & Performance, ΜΕRIT), μέσα από την ανάγκη να υπάρξει ένα ασφαλές καλλιτεχνικό περιβάλλον, όπου καλλιτέχνες από διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές αλλά με κοινό όραμα, ήθος και αισθητική υλοποιούν παραστάσεις, δράσεις και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδικό, νεανικό και ενήλικο κοινό.

 

Η ΑΜΚΕ Μικρός Νότος αντλεί έμπνευση και θέματα από την ανεξάντλητη δεξαμενή τού λαϊκού πλούτου μας, από ελληνικά λαϊκά παραμύθια, από μύθους, από κλασικά κείμενα, από τη σύγχρονη λογοτεχνία, από κοινωνικά θέματα και ζητήματα και τα μεταφέρει στη σκηνή με σύγχρονη ματιά. Διαφορετικές θεατρικές προσεγγίσεις, τεχνικές Δράματος (Drama In Education), διαδραστικά μέρη, οργανογνωσία και ζωντανή μουσική, είναι μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά των παραστάσεών της.

Η ΑΜΚΕ Μικρός Νότος, ασκημένη από την ίδρυσή της, το 2012, στην έρευνα και δημιουργία δράσεων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που εμπλέκουν καλλιτέχνες από τον χώρο των παραστατικών τεχνών και της μουσικής, αλλά και την συμμετοχή επιστημόνων (από τον χώρο της ψυχολογίας, ψυχιατρικής και παιδαγωγικής επιστήμης), αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό φορέα που συνομιλεί απευθείας με την κοινωνία και τα σύγχρονα τραύματά της.

 

Έως σήμερα πληθώρα παραστάσεων, καλλιτεχνικών δράσεων και προγραμμάτων της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος έχει παρουσιαστεί σε κοινά με περιορισμένη πρόσβαση στις τέχνες ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει θεατρικές δράσεις που στο επίκεντρό τους θέτουν τη συμμετοχή ανθρώπων, που ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ονομάζουμε σήμερα «ειδικά κοινά»Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόσφατο εκπαιδευτικό-θεατρικό πρόγραμμα με τίτλο «Το Τέρας» που επιχορηγήθηκε και ήταν υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ηθοποιός- Σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια στη Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος / Ηθοποιός-ειδικευμένη στο Εκπαιδευτικό Δράμα

 

Πτυχιούχος στη Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογία (ΕΚΠΑ, 1999), αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (1999) κι έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στη RADA και στο King’s College (1999-2000, MERIT). Το 2014 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο Εργαστήρι Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, ενώ από το 2019 είναι φοιτήτρια στο Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. 

 

Το 2012 δημιούργησε την ΑΜΚΕ Μικρός Νότος-Δράσεις Δημιουργίας και Πολιτισμού, της οποίας έχει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και την Διεύθυνση Παραγωγής. Στις παραγωγές της ΑΜΚΕ Μικρός Νότος είναι επίσης υπεύθυνη για την έρευνα, την επιλογή, την επιμέλεια, τη διδασκαλία του εκπαιδευτικού υλικού στους ηθοποιούς-εμψυχωτές. 

 

Από το 2012 μέχρι σήμερα η ΑΜΚΕ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ έχει στο ενεργητικό της έξι διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά, τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους, επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικώνμία ειδικά μαγνητοσκοπημένη παράσταση για την οθόνη, εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους κ.ά 

Το 2019 επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους ΤΟ ΤΕΡΑΣ, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και ταξίδεψε στα Γυμνάσια της Αττικής υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

Το 2021 επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και προσφυγικών δομών με τον τίτλο ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ;! υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

Το 2021 επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για το διετές ρεπερτόριο για κοινό 15+ με γενικό τίτλο «ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ»  

 

Ενδεικτικά μερικά από τα σεμινάρια που παρακολούθησε : 

7 Masterclass με τον Chris Cooper Το Θέατρο στην εκπαίδευση- για παιδιά και εφήβους, Μάρτιος 2013-2019, Kώστας Φιλίππογλου (ηθοποιός-σκηνοθέτης) Devised Theatre (2 σεμινάρια), Μάρτιος & Ιούνιος 2010, Marcos Martinez-Εκπαίδευση στη μέθοδο Suzuki (3 κύκλοι σεμιναρίων), 2005 & 2006 Μιχαήλ Μαρμαρινός & Hollandia– Ικέτιδες Ευριπίδη, 2005 Κωνσταντίνος Γεράρδος– Χορός και Αυτοσχεδιασμός, 2005 Μιχαήλ Μαρμαρινός– Μικρο-υποκριτική, 2004 Μίρκα Γεμεντζάκη – αναπνοές, 2003, Γιώργος Μιχαηλίδης – Σπουδή στην Ορέστεια του Αισχύλου, 2002-2003, Βίκος Ναχμίας– ΤaiChi & Στροβιλισμοί (1999-2009), Τάσος Μπαντής– Ανάλυση χαρακτήρων, 2001 Eugenio Barba (Odin Teatret, στο Holstebro της Δανίας), 2001 Α’ Θερινή Ακαδημία Θεάτρου από το Εθνικό Θέατρο, Ζαγοροχώρια 2000, Μάγια Λυμπεροπούλου– Χαρακτήρας & Φαντασία, 1999.

 

Στο θέατρο ως Σκηνοθέτις/Βοηθός Σκηνοθέτις/Διεύθυνση παραγωγής 

 

2017-2018 Σκηνοθέτησε για τον Μικρό Βορρά (Θεσσαλονίκη), την παράσταση για παιδιά “Οι Μήνες”

2000 Place Theatre, Λονδίνο, «Melanostos» μία συρραφή των «Ρίττερ Ντένε Φος» του Τόμας Μπέρνχαρντ και του «Τίτα Λου» της Κατρίν Αν, συσκηνοθεσία με Σωζήτα Γκουντούνα. 

 

Ως βοηθός σκηνοθέτις και διεύθυνση παραγωγής σε  

6 παραστάσεις του Βίκου Ναχμία (ΑΜΚΕ Φιλιατρό),

2 παραστάσεις του Τάσου Μπαντή (θέατρο Εμπρός),

6 διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά με την ΑΜΚΕ Μικρός Νότος. 

1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με την ΑΜΚΕ Μικρός Νότος

2 εκπαιδευτικά προγράμματα παιδιών με την ΑΜΚΕ Μικρός Νότος

 

Αναλυτικά:  

2019 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Το Τέρας» βασισμένο στη νουβέλα Φρανκενστάιν της Μέρι Σέλλευ, σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβάρας 

2019 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Ο Ραφτάκος των Λέξεων», σκην. Γιώργος Τζαβάρας 

2017 Θέατρο Σταθμός «Αισώπου Φίλοι» σκηνοθεσία Τάσος Ράτζος 

2016 Θέατρο του Εν Αθήναις «Γύρω γύρω μήνες» σκηνοθεσία Πέτρος Δαμουλής 

2015 Φεστιβάλ Αθηνών, «Στροφοδίνες 3», σκηνοθεσία Βίκου Ναχμία 

2015 Θέατρο 104 «Ο Κουκουμπλής» σκηνοθεσία Τάσος Ράτζος 

2013 Θέατρο Κινητήρας «Αισώπου Κόμιξ!»σκηνοθεσία Πέτρος Δαμουλής 

2012 Περιοδεία «Η Μυλωνού», σκηνοθεσία Τάσος Ράτζος 

2010 Μουσείο Μπενάκη, «Στροφοδίνες 2», σκηνοθεσία Βίκου Ναχμία

2009 Θέατρο Σφενδόνη, «Στροφοδίνες», σκηνοθεσία Βίκου Ναχμία

2005 Θέατρο Επί Κολωνώ, «3 φορές» τρία μονόπρακτα του Κοκτώ, σκην. Βίκου Ναχμία 

2003 Θέατρο Εμπρός & ΚΘΒΕ, «3 ψηλές γυναίκες» του Έντουαρτ Άλμπυ, σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή

2002 Θέατρο Εμπρός, «Το έργο για το μωρό» του Έντουαρτ Άλμπυ, σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή

2002 Θέατρο Θησείον, «Νύχτα Αναχώρησης» σε ποίηση του Τζελαλουντίν Ρουμί, σκηνοθεσία Βίκου Ναχμία 

1999 Από Μηχανής Θέατρο, «Φιλιατρό του Πηγαδιού» του Ζεάμι, σκηνοθεσία Βίκου Ναχμία 

1998 Θέατρο Ιλίσσια, «Ο κλήρος του μεσημεριού» του Πωλ Κλωντέλ, σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη

 

Στο θέατρο ως ηθοποιός 

 

  • Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου,«Άμαξα» του Μεριμέ, σκην. Μανώλης Ζαχαράκης, 1999
  • Place Theatre του Λονδίνου «Melanostos» διασκευή της ομάδας στο έργο Ρίτερ, Ντένε, Φος του Τόμας Μπέρνχαρτ, συσκηνοθεσία με Σωζήτα Γκουντούνα, 2001
  • Άλλη Σκηνή του Περέλη, «Μισοφέγγαρα» του Γιάννη Κοντραφούρη, σκην. Όλγα Ποζέλη
  • Θέατρο Εμπρός & Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου,«Strange Lands» Φίλιπ Γκούλντιν, σκηνοθεσία Τάσος Μπαντής, 2002
  • Ανοιχτό Θέατρο, «Ορέστεια» του Αισχύλου, σκηνοθεσία Γιώργος Μιχαηλίδης, 2003, κίνηση Δώνη Μιχαηλίδη

 

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στα έργα

  • Ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερί, σκην. Τάσος Ράτζος, 2003
  • Τραχίνιες Σοφοκλή, Φεστιβάλ Επιδαύρου, σκηνοθεσία Βίκτωρ Αρδίττης, 2004,
  • Το Αηδόνι και ο Αυτοκράτορας του Χ.Κ Άντερσεν, σκην. ‘Εφη Θεοδώρου, 2005
  • Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γιώργος Μιχαηλίδης, Φεστιβάλ Επιδαύρου, 2006

 

 

  • Studio Vis Motrix στον μονόλογο του Γιάννη Αστερή Ανοιχτές Δοκιμές Γένους Θηλυκού, σκηνοθεσία Γιάννης Αστερής, 2005 
  • ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σκην. Κώστας Καζάκος, Φεστιβάλ Επιδαύρου, 2005  
  • ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, Χρίστος Καλαβρούζος, 2009 
  • Οut of the Box Intermedia, “Hourglass Entity” (χορογραφία Alexandra Waierstall, σκηνοθεσία Σωζήτα Γκουντούνα) στο Μουσείο Μπενάκη, Σεπτέμβριος 2010. 
  • Στην ΑΜΚΕ Μικρός Νότος έπαιξε στα: “Η Μυλωνού” σκηνοθεσία Τάσος Ράτζος, 2012-2014, “Αισώπου Κόμιξ!” σκηνοθεσία Πέτρος Δαμουλής, 2013-2016, “Ο Κουκουμπλής” σκηνοθεσία Τάσος Ράτζος, 2016-2018, «Το Τέρας» 2019-2020 σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβάρας 

 

 

Στον κινηματογράφο

 

Α’ βραβείο γυναικείου ρόλου στο 9ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου (3-6/12/2007) για την ταινία μικρού μήκους της Λυδίας Κώνστα «Κοινή συναινέσει» (στο ρόλο της Άννας, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Δράμας 2006) 

 

Συμμετείχε ως ηθοποιός στο video art του σκηνοθέτη Γιάννη Τζανετή για την έκθεση ΑΝΑΠΝΟΕΣ-BREATHS στη Γκαλερί TAF, Oκτώβριος 2010.

———————————————————————————————————————–

Επιπλέον, έχει διατελέσει Υπεύθυνη Θεάτρου στην Ελληνική Θεαμάτων ΑΕ (2010-2012) στο «θέατρο Πειραιώς 131» και διορθώτρια στο βιβλίο «Απάνθισμα από την ποίηση του Ρουμί» σε μετάφραση Βίκου Ναχμία – Εκδόσεις Ντέφι (2002)  

 

ΦΛΩΡΑ ΣΠΥΡΟΥ

Γλωσσολόγος, Εκπαιδευτικός Θεάτρου

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Το 2004 αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογία – Κατεύθυνση Γλωσσολογίας. Το 2006 – 2007 παρακολούθησε μαθήματα Κοινωνιογλωσσολογίας και Εθνογλωσσολογίας στο I.NA.L.C.O (Institut National des langues et Civilisations Orientales) στο Παρίσι.

 

Από το 2008 έως το 2011 παρακολούθησε το τριετές εργαστήρι Υποκριτικής στο Θέατρο Επί Κολωνώ με δασκάλα την Ελένη Σκότη.

 

Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Μαρμελάδας http://www.omadamarmelada.gr/ από το 2008 μέχρι το 2014, έχει συμμετάσχει σε παιδικές παραστάσεις ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη παιδαγωγικού υλικού.

 

Το 2010 ολοκλήρωσε το διετές βιωματικό σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής του Εργαστηρίου Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, όπου και έχει διδάξει τα τελευταία 8 χρόνια στα εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

 

Έχει συμμετάσχει σε δυο παραστάσεις εκπαιδευτικού θεάτρου (ΤiE) με έργα του Chris Cooper (https://www.bigbrum.org.uk/): Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα (2012-2013)  ως ηθοποιός και δάσκαλος σε ρόλο (ΔσΡ)  και Το Τέρας (2019) ως μεταφράστρια και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και τη διδασκαλία του παιδαγωγικού υλικού.

 

Επίσης έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός θεάτρου σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της Αττικής και έχει υπάρξει συνεργάτις στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών & καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για παιδιά.

 

Το 2014 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για το οποίο σχεδιάζει και εφαρμόζει  εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Από το 2018 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό του Ιδρύματος της Βουλής. 

 

Είναι μόνιμη συνεργάτις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος  https://www.mikrosnotos.gr/ από το 2014 αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και τη διδασκαλία των διαδραστικών δραστηριοτήτων των θεατρικών παραστάσεων.

 

Από το 2019 συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο https://www.n-t.gr/el/educ/workshops/forchildren στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει το «Μικρό Εθνικό» ως υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά.

ΝΙΚΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Ηθοποιός

 

Ο Νίκος Αξιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» της Νέλλης Καρρά το 2006. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια «Ουδέτερης Μάσκας» και “Comedia del’ arte”  με την Νατάσσα Ζούκα, Βύρωνα Σκουρή, Camilla Bombardini, σεμινάρια “Contact Improvisation” με τον Πάρη Μαντόπουλο καθώς και σεμινάρια «Τσίρκου και θεάτρου δρόμου» από το Performance Lab. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Mind the Gap καθώς και της ομάδας «Άλογοι» που έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και στην 13η Biennale – εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην Ιταλία το 2008.

 

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όπως: Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βασίλη Θωμόπουλο, Αθανασία Καραγιαννοπούλου,  Μανώλη Σορμαίνη, Βίκυ Γεωργιάδου, Λευτέρη Γιοβανίδη, Πάρη Μαντόπουλο, Νίκο Μάκκα, Δημήτρη Καρατζιά, Νικολέτα Βλαβιανού, Λεωνίδα Λοϊζίδη, Γιώργο Τσιδίμη, Μαρία Βαρδάκα, Αργυρώ Χιώτη, Λετίτσια Μουστάκη, Γρηγόρη Πετρινιώτη, Δημήτρη Γιαμλόγλου, Μπάμπη Μακρίδη, Πλάτωνα Ανδρονίδη, Αντώνη Περούλη κ.α. και με τις ομάδες: “mikriskini”, ”Trois Laloon”, «Ποδηλάτες Ονείρου», ”Moving Contact”, σε έργα ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Επίσης έχει συνεργαστεί με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της Κρήτης και της Κοζάνης. Σκηνοθέτης και ηθοποιός από το 2007 έως το 2010 στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος.

 

Ειδικεύεται στο παιδικό θέατρο ως σκηνοθέτης, ηθοποιός αλλά και εμψυχωτής και διδάσκει σε σχολές για παιδιά, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική. Κλόουν, ζογκλέρ σε ομάδες Θεάτρου Δρόμου από το 2006.

 

Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στις παραστάσεις “ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!” και ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΤΣΙΑ-ΛΟΥΛΑΚΗ

Μουσικοπαιδαγωγός

 

Είναι μουσικοπαιδαγωγός. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, και φλάουτο με ράμφος. Παρακολούθησε για δύο χρόνια Μουσικοκινητική Αγωγή Ορφ. Σπούδασε στο τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály. Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία και θέατρο.

 

Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια σαν εισηγήτρια, με ερευνητικό ενδιαφέρον το λαϊκό πολιτισμό και τη διδασκαλία του μέσω της μουσικής.

 

Υπήρξε αρχισυντάκτρια του θεατρικού περιοδικού ‘Εκκύκλημα’, του περιοδικού του Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Ορφ ‘Ρυθμοί’ και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της ‘Μουσικής σε 1η Βαθμίδα’.

 

Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του διδακτικού πακέτου μουσικής για την Α΄ και Β΄ δημοτικού (ΟΕΔΒ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Το βιβλίο της ‘Παίζω μουσική… οι Παιχνιδιάτορες της Φλογέρας’, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νικολαΐδη, ενώ το βιβλίο της για το Μουσείο Λαϊκών οργάνων ‘οι Παιχνιδιάτορες και Λαλητάδες’, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

 

Έχει ολοκληρώσει τους τρεις κύκλους σεμιναρίων “Παραμυθέομαι” με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

Διδάσκει στο ωδείο της “Ρυθμοί” στα Βριλήσσια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ηθοποιός – Τραγουδοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πνευματικού κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλης”

Παρακολούθησε σεμινάρια αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου Playback με τoυς Veronica Needa και Baco Tiehamir

Από το 2010 είναι μέλος στην ομάδα αυτοσχεδιαστικού-διαδραστικού θεάτρου “Playbackground” με παραστάσεις και εργαστήρια, ενώ από το 2013 είναι μέλος του συγκροτήματος “βερτζί μαβί”

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους  της ΕΡΤ “13 1/2” του Χάρη Βαφειάδη

Αγαπάει τα μουσικά όργανα και κυρίως τα έγχορδα.

Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στην παράσταση Αισώπου… φίλοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Ηθοποιός

 

Ο Γιώργος Τζαβάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτος του κλασικού Αρσάκειου λυκείου Ψυχικού. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός και μουσικός, απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά και έχει σπουδάσει μοντέρνα κιθάρα, φωνητική και θεωρία της μουσικής. Είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Στο θέατρο εργάζεται ανελλιπώς από το 2003 και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Robert Wilson, Γιάννη Χουβαρδά, Ακύλα Καραζήση, Γιάννη Κακλέα, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Γιάννη Μόσχο, Έφη Θεοδώρου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου καθώς και με ανεξάρτητες ομάδες για το Εθνικό Θέατρο, Το Παλλάς, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. Έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και στην ελληνική μεταφορά της διεθνούς επιτυχίας Modern Familyείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχει γράψει το σενάριο για τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Heimlich» (2017) σε σκηνοθεσία Κώστα Μπακούρη.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος και βασικός συνθέτης του μουσικού συγκροτήματος Need με το οποίο έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους και έχει λάβει μέρος σε ισάριθμες περιοδείες σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη καθώς και στις Η.Π.Α. Το 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Rifftard» από την Ikaros Records.

 

Το 2019 σκηνοθέτησε και έγραψε πρωτότυπη μουσική για την παράσταση «Λεόντιος και Λένα: ένα τραγούδι για το τίποτα» (Γκ.Μπύχνερ) που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος. Την ίδια χρονιά σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σκηνοθέτησε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον «Ραφτάκο των λέξεων» όπως επίσης σκηνοθέτησε και έγραψε πρωτότυπη μουσική για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Το Τέρας» (Chris Cooper βασισμένο στη νουβέλα της Μαιρη Σέλλευ «Φρανκενστάιν»).

ΕΛΣΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑ

Ηθοποιός

 

Η Έλσα Λουμπαρδιά είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Μοντέρνοι Καιροί” και εργάζεται στο θέατρο από το 2007.

 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Άσκηση του Περικλή Μουστάκη, καθώς και της ομάδας σωματικού θεάτρου Θέατρο Του Πανικού. Η ενασχόλησή της με το τραγούδι και το musical theater την ώθησαν να δημιουργήσει, μαζί με την ηθοποιό της Άννη Θεοχάρη, το μουσικοθεατρικό ντουέτο Στενός Κορσές. Έτσι δημιούργησαν τη μουσική παράσταση – βαριετέ “Αμπαζούρ” και συμμετείχαν στον μόνιμο θίασο της Ταράτσας του Φοίβου το 2017. Εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ομάδα 7 που επικεντρώνεται στο devised theater και συμμετείχε σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Παράλληλα, ασχολείται με την έρευνα και την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και αφηγείται παραμύθια σε ενήλικες και παιδιά.

 

Είναι μέλος της χορωδίας Chόres της Μαρίνας Σάττι και συμμετείχε στην παράσταση “Το Τραγούδι της Κυρα Δομνίτσας”, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και μουσική Μάρθας Μαυροειδή στην Εναλλακτική Λυρική Σκηνή.

 

Από το 2017, είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μικρός Νότος συμμετέχοντας σε παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.