Νέα

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! (2013-2014)

ΝΕΑ μουσική, διαδραστική παιδική παράσταση για την ομάδα Μικρός Νότος, τη θεατρική σεζόν 2013 – 2014 ήταν το ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δούλεψε με ρίμα και μουσική, πάνω σε πέντε μύθους του Αισώπου, δημιουργώντας ένα διαδραστικό μιούζικαλ με εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ.

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική.

Το ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!, η δεύτερη παράσταση από την ομάδα Μικρός Νότος (μετά τη ΜΥΛΩΝΟΥ, που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων όπου κι αν παίχτηκε) στράφηκε προς τους μύθους του Αισώπου και ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό: διαδραστικό παιχνίδι, ζωντανή μουσική και κίνηση.

Όπως όλες οι παραστάσεις της ομάδας ταξίδεψε (και ταξιδεύει ακόμα) μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2013 – 2014)

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Κειμένων-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

Σύλληψη ιδέας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Ράτζος

Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Βάσια Χρήστου, Βέρα Λάρδη

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. 

Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη