Νέα

σε ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΩΡΟ


Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ταξιδεύει για έκτη συνεχή χρονιά με 4 παραστάσεις! Με τη νέα διαδραστική και μουσική παράσταση «Αισώπου… φίλοι», με την παράσταση «Ο Κουκουμπλής» και με την αφηγηματική παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες». Συνεχίζεται επίσης και το «Αισώπου κόμιξ!», για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Όλες οι παραστάσεις προσφέρουν μια διαδραστική θεατρική εμπειρία με ζωντανή μουσική και πολύ παιχνίδι!


Όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε σχολεία, σε πάρτυ και όπου υπάρχουν παιδιά.
Για παιδιά από 3 χρόνων.

στο ΣΧΟΛΕΙΟ σας


Καλέστε μας στο σχολείο σας για να μεταμορφώσουμε τη σχολική αίθουσα σε πεδίο καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης! 4 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική και θεατρικό παιχνίδι προκαλούν την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και στήνονται ακόμα και μέσα σε μια μικρή σχολική τάξη. Δυνατότητα για 2 ή 3 παραστάσεις την ίδια ημέρα.


Προσφέρεται πλήρης φάκελος με προτεινόμενες δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς, σχεδιασμένος σύμφωνα με τις αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Theatre in Education).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όλες οι θεατρικές μας παραστάσεις είναι προτεινόμενες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.

Eμφανίζονται στη σελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ

Η ΝΕΑ διαδραστική & μουσική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στήνεται γύρω από τέσσερις μύθους του Αισώπου με κεντρικό άξονα τη φιλία.

«Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσμός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι»

Με ζωντανή μουσική, δράση και εκπλήξεις!

ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ

Τρία λαϊκά παραμύθια, Το πιο γλυκό ψωμί, Ο Κουκουμπλής και Η βασιλοπούλα και το άλας, συνθέτουν μια διασκεδαστική παράσταση για τον κύκλο του ψωμιού, τον κύκλο της ζωής και τις αξίες που ζεσταίνουν το δρόμο μας.

Με ζωντανή μουσική, με λαούτο, ούτι, φλογέρα και νταούλι, με παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια.

(3ος χρόνος)

ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ

Κάθε εποχή και μια παράσταση – γιορτή, που αλλάζει, με οδηγό το παραμύθι Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες.

Μια αφηγηματική παράσταση, με διαδραστικά μουσικά παιχνίδια που αντλούν έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδια της αυλής και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης.

Τα παιδιά ζουν το Φθινόπωρο, το Χειμώνα, την Άνοιξη, το Καλοκαίρι, με χαρά για τα δώρα που φέρνει ο κάθε μήνας.

(2ος χρόνος)

VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!

Σύγχρονη ματιά σε 5 γνωστούς μύθους του Αισώπου, με χιούμορ, τραγούδια και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από …κόμιξ! (5ος χρόνος)

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συνέντευξη με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιό & Υπεύθυνη Παραγωγής, σχετικά με την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και της δράσεις πολιτισμού τις οποίες υλοποιεί για τα παιδιά στα σχολεία.

Sτα σχολεία

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ