Νέα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

logo-mn215

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ…

 

…είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 από την Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιό, ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μαζί με τον Τάσο Ράτζο, σκηνοθέτη, τον Πέτρο Δαμουλή, σκηνοθέτη, ηθοποιό και μουσικό και την Λαμπρινή Σταμάτη, δημοσιογράφο και επικεφαλής της ομάδας «γονείς Απλά»! στην Ελλάδα, υλοποιούν δράσεις δημιουργίας και πολιτισμού.

 

Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρουμε μία εκπαιδευτική παράσταση, όπου το παιδί είναι το κέντρο της. Τα θέματα των παραστάσεών μας αντλούνται από την ελληνική λαϊκή παράδοση (ελληνικά λαϊκά παραμύθια, μύθοι του Αισώπου) και διανθίζονται με ζωντανή μουσική από γνωστά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα. Οι παραστάσεις μας είναι επί της ουσίας διαδραστικές. Σταματάμε τη δράση, για να ακούσουμε τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών, να προβληματιστούμε μαζί τους και να συζητήσουμε…
Με βαθιά γνώση του αντικειμένου, δημιουργούμε παραστάσεις, που μπορούν να μεταφερθούν και να παιχτούν οπουδήποτε, προκειμένου να κάνουμε το θέατρο προσιτό σε όλα τα παιδιά.

 

Το θέατρο πάει σχολείο, λέει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος! Πάει σχολείο για να ενισχύσει τη δουλειά των εκπαιδευτικών και να χαρίσει μία ώρα μαγείας στην αίθουσα διδασκαλίας. Η τάξη μετατρέπεται σε χώρο ψυχαγωγίας. Τα παιδιά νιώθουν πολύ οικεία και ελεύθερα να παίξουν, να χορέψουν, να συζητήσουν, να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα. Με δυο βαλίτσες και τα μουσικά μας όργανα ανά χείρας “ταξιδεύουμε” από σχολείο σε σχολείο.

team-chryssa-diamantopoulou

ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ηθοποιός και καλλιτεχνική υπεύθυνη στη Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος

 

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1976.
Πτυχιούχος στην Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999), αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (1999) και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στη RADA (2001-2002), στη σκηνοθεσία θεάτρου, όπου και έμεινε και εργαστηκε για τέσσερα χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε το διετές σεμινάριο στο Εργαστήρι Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Δούλεψε ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτης στο θέατρο με τους Γιώργο Μιχαηλίδη (Ορέστεια στο Ανοιχτό Θέατρο, Ιφιγένεια εν Ταύροις στο ΚΘΒΕ) με τον Τάσο Μπαντή (Το έργο για το μωρό και Strange Lands στο θέατρο Εμπρός και στις 3 ψηλές γυναίκες στο ΚΘΒΕ), με τον Βικο Ναχμία (Το Φιλιατρό του Πηγαδιού στο Από Μηχανής θέατρο, Η Νύχτα Αναχώρησης στο θέατρο Θησείο, Στροφοδίνες 1, θέατρο Σφενδόνη, Στροφοδίνες 2 Φεστιβάλ Αθηνών, Κοκτώ X 3 στο θέατρο Επί Κολωνώ κ,ά), με τον Κώστα Καζάκο (Προμηθέας Δεσμώτης, Φεστιβάλ Αθηνών), με τον Τάσο Ράτζο (Ο Μικρός Πρίγκιπας στο ΚΘΒΕ), με την Βαρβάρα Μαυρομάτη, την Έφη Θεοδώρου, τον Βίκτωρα Αρδίττη, την Όλγα Ποζέλη κ.ά, με πολλά ΔΗΠΕΘΕ, με το ΚΘΒΕ  και στο ελεύθερο θέατρο.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Eugenio Barba, Complicite, Barbara Santos, Κώστα Φιλίππογλου, Βίκο Ναχμία, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σοφία Πάσχου, Αγγελική Στελλάτου, Chris Cooper κ.ά.

 

Το 2012 ίδρυσε την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μαζί με τον Τάσο Ράτζο, τον Πέτρο Δαμουλή και την Λαμπρινή Σταμάτη. Ο Μικρός Νότος έχει στο ενεργητικό του, μέχρι τώρα, 4 διαδραστικές παραστάσεις, την Μυλωνού, το Αισώπου Κόμιξ!, τον Κουκουμπλή και το Γύρω Γύρω μήνες.

team-tasos-ratzos

ΤΑΣΟΣ ΡΑΤΖΟΣ

Σκηνοθέτης

 

O Tάσος Ράτζος έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στα σημαντικότερα  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Ελλάδας.

 

Υπήρξε εμψυχωτής και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Τμήμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης του Θεατρολογικού του Πανεπιστημίου Κύπρου (2008-2009).

 

Δίδαξε υποκριτική  στις δραματικές σχολές Ανδρέας Βουτσινάς, Ίασμος, στο  Θέατρο των Αλλαγών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, της οποίας διετέλεσε και διευθυντής σπουδών (2005-2009).

 

Παραστάσεις των έργων του έχουν παιχτεί σε φεστιβάλ στη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Βερολίνο, Σκόπια, Κύπρο, Αλβανία).

team-petros-damoulis

ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ

Σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Εργάστηκε κοντά στον δάσκαλο Στέφανο Βασιλειάδη, όπου και σπούδασε σύνθεση σύγχρονης μουσικής, συνθέτοντας με υλικά σύνθεσης του Γιάννη Χρήστου.
Παράλληλα έκανε μουσικές επιμέλειες και θέατρο στο ραδιόφωνο στην ΕΡΤ.

 

Ως ηθοποιός, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο για μία δεκαετία, λαμβάνοντας μέρος σε περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ενώ από το 1990 έως το 1995 τραγούδησε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Από το 1993 έως το 2005 τραγούδησε σε συναυλίες το έργο του Χρήστου Λεοντή που αφορά στην μουσική παραστάσεων αρχαίου δράματος. Περιόδευσε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για συναυλίες για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Από το 1986 εργάζεται στην μεταγλώττιση ως σκηνοθέτης, προσαρμογέας κειμένων, στιχουργός και ηθοποιός.

 

Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος. Συνεργάτης σκηνοθέτης και μουσικός στην “Μυλωνού”, σκηνοθέτης και μουσικός στην παράσταση “Αισώπου Κόμιξ!”. Στην νέα παράσταση του Μικρού Νότου “Γύρω γύρω μήνες” έγραψε το κείμενο και έκανε την σκηνοθεσία και την μουσική.

Lambrini-012

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Σύμβουλος Επικοινωνίας

 

Η Λαμπρινή Σταμάτη είναι σύμβουλος Επικοινωνίας. Εργάστηκε με επιτυχία, για περίπου δύο δεκαετίες, ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», απ’ όπου αποχώρησε για να εστιάσει τη δράση της στην πληροφόρηση και την ενδυνάμωση της οικογένειας.

 

Παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρόταση «γονείς Απλά» (Simplicity Parenting in Greece, www.goneisapla.gr) και συντονίζει την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού για γονείς «Το Φωτόδεντρο» (www.photodentro.gr). Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Ψυχολογία, στη δυναμική της οικογένειας και των ομάδων, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.).

 

Με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεργάζεται από την αρχή της δημιουργίας της, σε συντονισμό με την ποιότητα και το ήθος που αναδεικνύει προσεγγίζοντας, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά, το θέατρο για παιδιά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
www.goneisapla.gr
www.simplicityparenting.com/greece/
www.photodentro.gr

team-nikos-axiotis

ΝΙΚΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Ηθοποιός

 

Ο Νίκος Αξιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979. Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» της Νέλλης Καρρά το 2006. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια «Ουδέτερης Μάσκας» και “Comedia del’ arte”  με την Νατάσσα Ζούκα, Βύρωνα Σκουρή, Camilla Bombardini, σεμινάρια “Contact Improvisation” με τον Πάρη Μαντόπουλο καθώς και σεμινάρια «Τσίρκου και θεάτρου δρόμου» από το Performance Lab. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Mind the Gap καθώς και της ομάδας «Άλογοι» που έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και στην 13η Biennale – εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην Ιταλία το 2008.

 

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όπως: Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βασίλη Θωμόπουλο, Αθανασία Καραγιαννοπούλου,  Μανώλη Σορμαίνη, Βίκυ Γεωργιάδου, Λευτέρη Γιοβανίδη, Πάρη Μαντόπουλο, Νίκο Μάκκα, Δημήτρη Καρατζιά, Νικολέτα Βλαβιανού, Λεωνίδα Λοϊζίδη, Γιώργο Τσιδίμη, Μαρία Βαρδάκα, Αργυρώ Χιώτη, Λετίτσια Μουστάκη, Γρηγόρη Πετρινιώτη, Δημήτρη Γιαμλόγλου, Μπάμπη Μακρίδη, Πλάτωνα Ανδρονίδη, Αντώνη Περούλη κ.α. και με τις ομάδες: “mikriskini”, ”Trois Laloon”, «Ποδηλάτες Ονείρου», ”Moving Contact”, σε έργα ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Επίσης έχει συνεργαστεί με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της Κρήτης και της Κοζάνης. Σκηνοθέτης και ηθοποιός από το 2007 έως το 2010 στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος.

 

Ειδικεύεται στο παιδικό θέατρο ως σκηνοθέτης, ηθοποιός αλλά και εμψυχωτής και διδάσκει σε σχολές για παιδιά, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική. Κλόουν, ζογκλέρ σε ομάδες Θεάτρου Δρόμου από το 2006. Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στην παράσταση “ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!“.

team-maria-thrasyvoulidou

ΜΑΡΙΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΗ

Ηθοποιός

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ και της δραματικής σχολής “Αρχή” της Ν. Καρρά, εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

 

Έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το Bios Tesla, το Πειραιώς 131, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, κλπ. Επίσης, έχει δημιουργήσει και συν-σκηνοθετήσει δύο παραστάσεις στην Αθήνα και την Κοζάνη.

 

Παράλληλα, είναι μέλος της ΑΜΚΕ Breaking the Boarders και δραστηριοποιείται ως εκπαιδεύτρια επιμορφωτικών ομάδων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στην παράσταση “ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!“.

Chara-Dimitriadi

ΧΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ηθοποιός

Γεννήθηκε το 1985 στη Σητεία, όπου και μεγάλωσε.

Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη». Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής θεάτρου στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού» και το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται ως ηθοποιός και ως εμψυχώτρια δράσεων με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παίζει πιάνο και κάνει μαθήματα τραγουδιού με την τραγουδίστρια – μουσικό Σάσα Παπαλάμπρου.

Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στις παραστάσεις Αισώπου…Φίλοι και Αισώπου Κόμιξ!.

team-daphne-kammenou

ΜΑΡΙΑ ΔΑΦΝΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Ηθοποιός/τραγουδίστρια

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και από το 1990 έως το 1999 έζησε στην πόλη της Κέρκυρας όπου άνθισε η αγάπη της για το τραγούδι και τις παραστατικές τέχνες.

 

Σπούδασε Θέατρο και τραγούδι αρχικά στην Αγγλία (L.A.M.D.A.) και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 2004.

 

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός και ως μουσικός- τραγουδίστρια με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Κώστα  Γάκη, τον Σταμάτη Φασουλή, την Όλια Λαζαρίδου, την Ανθή Βασιλοπούλου και την Στέλλα Σερέφογλου.

 

Εχει παίξει στις παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις “Η πεντάμορφη και το τέρας” σκηνοθεσία – διασκευή  Ανθή Βασιλοπούλου και “Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου” σκηνοθεσία Στέλλα Σερέφογλου στο θέατρο Θησείον. Στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στην παράσταση “ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ“.

NaysikaPyrrou-2

ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΥΡΡΟΥ

Ηθοποιός

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη «Νέο Ελληνικό Θέατρο» το 2008 και πτυχιούχος του πανεπιστημιού LaVerne στο μάρκετινγκ και τους υπολογιστές.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού και χορού.
Εργάστηκε κοντά στο δάσκαλό της Γιώργο Αρμένη ως ηθοποιός αλλά και ως φροντιστής σκηνής αλλά και με τους Νίκο Καμτσή, Άνδρη Θεοδότου, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Νίκο Ψαρρά, Γρηγόρη Χατζάκη, Δήμητρα Φουντούκη και Τόνυ Στίβενς.

Ειδικεύεται στο παιδικό θέατρο ως ηθοποιός σκηνοθέτης και εμψυχωτής και διδάσκει σε σχολεία και συλλόγους θεατρικό παιχνίδι.

Στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παίζει στην παράσταση «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ» και συνεργάζεται για τον συντονισμό παραστάσεων στα σχολεία από το 2013.

team-elena-gerodimou

ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ

Ηθοποιός/χορογράφος

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό και θέατρο. Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός και χορογράφος – κινησιολόγος με  το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Κοζάνης, Βέροιας, Πάτρας το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με πλήθος ιδιωτικών θιάσων.

 

Επίσης  έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού, και είχε συμμετοχή σε τηλεοπτικές παραγωγές και μεγάλες διοργανώσεις. Ασχολείται με τη διδασκαλία της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία και σε σχολές χορού.

 

Τέλος διδάσκει το μάθημα του χορού στην Ανωτέρα Σχολή του Γιώργου Αρμένη και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της σχολής χορού THEART.ON DANCE.

Korina-Theodoridou

ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Ηθοποιός

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών, της Νομικής σχολής ΑΠΘ- τμήμα Πολιτικών Επιστημών και του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσ/νικης.
Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Συρανο Ντ’ Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα, «Νεράιδα»- σκηνοθεσία Φρ. Λύτρα, «Τί λέει η αλεπού»- σκην. Ευανθία Ρεμπούτσικα, «Δρόμοι του Πειραιά»- σκην. Φ. Ευαγγελινός, «Κου-Κου»- σκην. Άννας Τζίμα, «Τραγούδια του John Cage»- συντονισμός Ανάργυρος Δενιόζος, «ΝΑΙ»- σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στις ταινίες: «Ενδημία»- σκην. Γιάννη Μπερερή, «O.C.D.»- σκηνοθεσία Μ. Βαρελά, «Αίτημα Θανάτου»- σκηνοθεσία Γιάννη Ζαφειρόπουλου, «Les Fort des fous»- σκηνοθεσία Narimane Mari.
Ως κειμενογράφος έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες, σε εταιρεία παραγωγής, στο στήσιμο site κ.α

Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και εφήβους.
Στον Μικρό Νότο έγραψε τα κείμενα για την παράσταση «Αισώπου Φίλοι» και συμμετέχει στην παράσταση «Ο Κουκουμπλής».

Elsa-Loumbardia

ΕΛΣΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑ

Ηθοποιός

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί το 2007. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, θεατρικοπαιδαγωγικά σεμινάρια με τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τη Νάσια Χολέβα, την Αννέτα Παπαθανασίου, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού με τη Λιλή Λαμπρέλλη.

Εργάζεται στο θέατρο από το 2007 και έχει συμμετάσχει σε πολλές παιδικές παραστάσεις σε σχολεία καθώς και ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία και οργανισμούς.

Φέτος συνεργάζεται με τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ και συμμετέχει στην παράσταση- βαριετέ Αμπαζούρ της μουσικοθεατρικής ομάδας Στενός Κορσές της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Στον Μικρό Νότο συμμετέχει στην παράσταση «Ο Κουκουμπλής».

team-eleni-tsoutsia-loulaki

ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΤΣΙΑ-ΛΟΥΛΑΚΗ

Μουσικοπαιδαγωγός

 

Είναι μουσικοπαιδαγωγός. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, και φλάουτο με ράμφος. Παρακολούθησε για δύο χρόνια Μουσικοκινητική Αγωγή Ορφ. Σπούδασε στο τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály. Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία και θέατρο.

 

Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια σαν εισηγήτρια, με ερευνητικό ενδιαφέρον το λαϊκό πολιτισμό και τη διδασκαλία του μέσω της μουσικής.

 

Υπήρξε αρχισυντάκτρια του θεατρικού περιοδικού ‘Εκκύκλημα’, του περιοδικού του Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Ορφ ‘Ρυθμοί’ και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της ‘Μουσικής σε 1η Βαθμίδα’.

 

Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του διδακτικού πακέτου μουσικής για την Α΄ και Β΄ δημοτικού (ΟΕΔΒ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Το βιβλίο της ‘Παίζω μουσική… οι Παιχνιδιάτορες της Φλογέρας’, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νικολαΐδη, ενώ το βιβλίο της για το Μουσείο Λαϊκών οργάνων ‘οι Παιχνιδιάτορες και Λαλητάδες’, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

 

Έχει ολοκληρώσει τους τρεις κύκλους σεμιναρίων “Παραμυθέομαι” με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

 

Διδάσκει στο Ωδείο Clement Harris.

team-spyrou

ΦΛΩΡΑ ΣΠΥΡΟΥ

Φιλόλογος, εκπαιδευτικός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Το 2004 αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογία – Κατεύθυνση Γλωσσολογίας. Το 2006-2007 παρακολούθησε μαθήματα στο I.NA.L.C.O (Institut National des langues et Civilisations Orientales), Παρίσι – Επιπεδο Master.

 

Το 2008-2010 παρακολούθησε το διετές πρακτικό σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής του Εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, όπου και διδάσκει τα τελευταία 5 χρόνια στα οκτάμηνα εργαστήρια παιδιών και εφήβων.

 

Εργάζεται επίσης ως υπεύθυνη θεατρικών εργαστηρίων σε πολλά δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της Αττικής, κάνοντας θεατρικό παιχνίδι. Ενώ έχει υπάρξει συνεργάτις στο σχεδιασμό παιδικών εκπαιδευτικών & καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 

Μόνιμη συνεργάτις στο σχεδιασμό, οργάνωση και διδασκαλία των διαδραστικών παιχνιδιών στις θεατρικές ομάδες Μικρός Νότος και Μικρός Βορράς.